2013. március 6., szerda

II. A mindennapok - 28.

Itt a világvége.

Ja nem, még nem, van még négy nap… De Chrisnek eljött. Hazaérkezett a másik húgom külföldről. Több mint fél évvel ezelőtt ment ki, Chris tehát még nem talákozott vele. Első reakció: elrohanás a lakás legmesszebbi végébe. Mondom Zsófinak: ne indulj meg felé, semmi hirtelen mozdulat, ne hajolj fölé – és ami a legfontosabb: adj neki kaját. Kaja elfogadva, több ízben is. (Evidens: Lavina is nasizik, mert olyan nincs, hogy az ideiglenes kap, ő meg nem… gondolja ő, és tesz is érte.)


Világvége light: az üdvözlővacsorára megérkezett két öcsém. Őket már ismeri, de azért óvatos visszavonulás. Leülünk, beszélgetünk, eszünk, kutyák nyugiban elhevernek az asztal alatt / mellett. Akkor minden rendben, gondolom optimistán.

Éjjel negyed kettő: óriási ugatás, Chris kicsapja az ajtót, beront a szobámba mint a vihar, mondom mi van?! Hát az, hogy Zsófi ki mert jönni a szobájából a sötét előszobába, ahol Chris helye van…
Én Christ nyugtatom és jutifalatot keresek, más családtagok kitántorognak félig csukott szemmel, hogy ég a ház? Kíváncsian várjuk, hogy lesz-e pisitócsa reggelre, az aknaveszélyre minden bentlakó figyelmeztetve.

2 megjegyzés:

  1. *rettenetesen röhög* Szegény kutyó... Micsoda borzalmakat kell elviselnie... Azért ezt a jelenetet szívesen megnéztem volna!

    VálaszTörlés
  2. Akkor még egyszer leírnám: éjjel negyed kettő (!!!). Még mindig készen állsz a mozira? ^_^

    A hab a tortán az volt egyébként, hogy nálam a szobaajtó közvetlen az ágyam lábánál van, és a fal és a nyíló ajtó közti területen mindenféle dolgok halmozódtak össze idővel (ki érti, hogyan...). Ezek elég stabilan állnak, ha _óvatosan_ nyitják az ajtót. Nos, Chris nem volt óvatos...

    VálaszTörlés