2013. május 7., kedd

II. A mindennapok - 50.


Ma a ligetben találkoztunk egy barátságos, közepes testű, fehér kutyával. Már messziről kiszúrtam, mert a gazdái nagyon furcsán néztek rám, amikor azt ordibáltam, hogy „Lavina, ide gyere!” Aztán kiderült, hogy azért a csodálkozás, mert őt is így hívják. És én még azt hittem, ez egy ritka kutyanév... (Bár bevallom, ismerek egy harmadik Lavinát is, de ő pár száz kilométerre lakik tőlünk, és nem járunk egy ligetbe sétálni. Talán mégsem olyan ritka a név.)

A druszák nem nagyon vegyültek egymással, viszont Chris és az idegen Lavina gyorsan egymásra talált. A legaranyosabb az volt, amikor ketten közösen hurcolásztak egy faágat, egyik az egyik végét kapta a szájába, másik a másikat, és úgy rohangáltak le-föl.

Na ez az, amit Lavinával (mármint a MI Lavinánkkal) Chris meg se próbál. Nagyon bölcsen, mert ha a szánhúzófélénk úgy érzi, hogy veszélyben forog a tulajdona (= a szájában levő akármi), halálhörgéseket hallat és elkezd nagyjából olyan erővel rángatni, mint egy gőzmozdony. Chrisnek a maga légies testalkatával és érzékeny lelkével esélye sincs.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése